четвъртък, 11 август 2016 г.

Колонката на Сиби - епизод 3

Днес, по изключение, няма да хейтя за нищо, свързано с книги. То и без това всичко, за което може да се хейти (тоест, всичко, свързано с българското книгоиздаване, блогърство, анална податливост на определени хора и прочие), отдавна е известно дори и на най-непредубедените читатели. Затова, за разнообразие, ще си излея душицата относно едно друго нещо, което ми е на сърце (по-точно, на бял дроб) от вече над 27 години.

От 14-годишен пуша. От близо година пуша ръчно свити цигари, благодарение на което почнах да кашлям значително по-малко. Тези дни обаче (заради вродения ми мързел) останах без тютюн за свиване и бях принуден да си купя цигари от кварталния магазин. Тъмносиният Rothmans за моя огромна изненада се оказа с картинки на прогнили бели дробове, изпопадали пръсти на краката и прочие гнусотии, които - поне според "мозъците" на ония дебили от ЕС - би трябвало да ме накарат да се отвратя и да спра да пуша.

Да, ама не. Знаете, че моята скромна особа много мрази да ми казват какво да правя. Особено недоклатени хомосексуалисти, били те книжни блогъри или евродУпЕтати.

Че няма да спра да пуша - няма. Ама като сме я подкарали така, дайте да направим всичко според въпросните евроизисквания, а?

Да сложим на колите надпис "Внимание, карането като идиот може да ви превърне в декор за новия филм на Джон Карпентър!". И снимка - от "Тексаското клане" например.

Или на тортите. "Внимание, прекомерното плюскане на сладки работи може да ви намери работа на пълен работен ден като човечето на Michelin!". Снимка - някой дебел задник, обут в клинче, тръгнал да развява паласки по Витошка.

Или на презервативите. Тук човек може да се развихри и да вложи целия си творчески потенциал. "Внимание, нахлузването на шушляк може да ви спести "удоволствието" да се разхождате по кръчмите с малко сополиво разглезено хлапе, което ще лази по нервите ви, а съседите ви по заведение ще пожелават ректални приключения на майка ви!". "Сложи капут - прецакай биологичния часовник на курвата, с която излизаш!". "Нахлузването на гумичка - 3 лева. Постинор или Ескапел - 30 лв. Прецени сам!". И така нататък, и така нататък...

Най-готиното ще е обаче, ако от ЕС задължат кифлите да си правят татуировки. Не tramp stamp-ове (потърсете в Гугъл какво е, не ми се обяснява) или зле преведени китайски йероглифи, които според татуиста значат "лИбоф", а според речника "Приготвено от прясно месо, не замразявай". Не.

Най-тъпите кифли ще трябва да си татуират директно предупреждение. "Внимание, излизането с кифла може да нанесе непоправими щети на портфейла ви!". "Внимание, според данни на СЗО най-често срещаната причина за инфаркти, стрес и самоубийства е тъпосливието!". "Направи чикия - остави патката непочерпена!". Или нещо от този род - мисля, че схванахте идеята.

А най-тъпите п*тки трябва да бъдат задължени да си правят татуировка на видно място направо с цената и времето, което трябва да загубиш в свалки, за да бъдеш отрязан в края на упражнението и да бъдеш заменен с расов осеменител/плащач. Така де - времето ни вече е скъпо, защо да го пилеем в ходене подир задника на малоумни кози?

Като ще е Евросъюз - рошав да е. И, не, С., това не се отнася до теб. Просто поговорка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар